KAIP PASIRINKTI GERĄ Kokteilinė-Blenderis?

Naudodami mažą, bet funkcionalų maišytuvą, galite atlikti daug maisto ruošimo operacijų:

  • ingredientų maišymas;
  • plakti oro masę;
  • tešlos gaminimas;
  • daržovių ir vaisių pjaustymas;
  • patiekalų išvalymas;
  • kapoti ledą ir riešutus;
  • malti kavą ir prieskonius.

Jei nuspręsite įsigyti šį naudingą ir praktišką prietaisą, tada mūsų rekomendacijos padės išsiaiškinti, kaip pasirinkti tinkamą maišytuvą. Peržiūrėsime šiuolaikinėje rinkoje randamus modelius ir išsiaiškinsime, kuo jie skiriasi ir kurioms procedūroms tinkamiausia.

Stacionarus maišytuvas

Stacionarus maišytuvas yra dubuo su peiliais apačioje, sumontuotas ant platformos. Paleidimas ir greičio valdymas atliekamas mechaninių modelių jungikliu arba elektroninių gaminių mygtukais.

Svarbiausios yra šios nejudančio maišytuvo savybės:

  • dydis;
  • medžiaga;
  • galia.

Didelis dubuo stacionariame maišytuve leidžia sumaišyti ir išplakti didelį kiekį maisto. Tuo pačiu metu jūs turėsite laisvas rankas kitoms manipuliacijoms gaminimo procese.

Šio tipo maišytuvų dubenys yra pagaminti iš tokių medžiagų:

  • plastikas – lengvas ir patvarus, tačiau veikimo metu jis gali tapti drumstas ir subraižytas;
  • stiklas – lengvai plaunamas, nekenksmingas aplinkai, neauga drumstas, o sunkus ir trapus;
  • metalas yra praktiškiausias, bet brangiausias, naudojamas pramoniniuose prietaisuose.

Maišytuvo galia daro įtaką peilių sukimosi greičiui ir gebėjimui sumalti kietus ingredientus

Rankinis maišytuvas

Panardinamas yra rankinis įtaisas su varikliu ir peiliais apačioje, taip pat maitinimo mygtuku ir greičio reguliavimu viršuje. Jis gali būti komplektuojamas su įvairiais priedais, o tai labai išplečia jo funkcionalumą.

Renkantis povandeninį maišytuvą, didžiausias dėmesys turėtų būti skiriamas šiems aspektams:

  • medžiaga;
  • galia;
  • pasirenkama įranga.

Maišytuvo kotas gali būti pagamintas iš plastiko arba metalo. Plastikinis prietaisas yra lengvesnis ir pigesnis, tačiau jis gali dirbti su minkštu maistu tik esant žemai temperatūrai. Metalinis maišytuvas leis maišyti karštas sriubas ir padažus, kapoti riešutus, ledą, kavos pupeles. Tačiau jis sveria daugiau ir kainuoja daugiau.

Kuo didesnė galia, tuo daugiau maisto galite apdoroti vienu metu. Tačiau rankiniai maišytuvai daugiausia skirti mažoms porcijoms ruošti, todėl jie neturi didelio našumo.

Pagrindinis rankinių maišytuvų privalumas yra priedų, sujungtų su pagrindu, įvairovė:

  • plakimo plakimas;
  • tarka;
  • Vakuuminis siurblys;
  • smulkintuvas;
  • pjaustyklė.

Teisingas pasirinkimas

Norint teisingai atsakyti į klausimą, kaip pasirinkti virtuvės maišytuvą, verta nuspręsti dėl pagrindinio prietaiso tikslo ir produktų, kuriuos ketinate apdoroti, kiekio. Skystiems mišiniams, sriuboms, tyrėms ir kokteiliams ruošti visai šeimai verta įsigyti erdvų ir patogų naudoti stacionarų maišytuvą.

Jei jums reikia prietaiso kūdikių maistui, mažoms porcijoms, padažams ir pagardams gaminti, pravers rankinis maišytuvas. Tai neužima daug vietos, tačiau tuo pat metu gali lengvai susidoroti su daugybe skirtingų užduočių.